Metselen

De techniek waarbij stenen met specie op en tegen elkaar worden gelegd. De stenen kunnen in allerlei verbanden worden gelegd. Metselen blijft vakmanschap waarbij steenkeuze, metselverbanden, soorten mortel en maatvoeringen vooraf goed worden besproken en doorgerekend.

Pointeren

Bij deze techniek gebeurt het metselen en voegen tegelijk. De stenen worden ‘vol’ en ‘zat’ gemetseld. Hiermee wordt een zogenaamde verdiepte voeg gecreëerd en tegelijkertijd een mooie, vlakke afgestreken mortel. Hierdoor is er minder kans op hechtingsproblemen tussen metselwerk, metselspecie en voegspecie. Ook wel doorstrijken genoemd. Voegrenovatie is hierdoor nooit meer nodig.

Casco

De ruwbouw van een woning, waarbij deze wind- en waterdicht wordt opgeleverd. Vanaf fundering tot dakvloer.

Steigerwerk

Wij werken samen met een betrouwbare en vaste leverancier voor de steigers. Hierdoor kunnen we snel en veilig werken omdat we weten waar het materiaal vandaan komt. Een vaste ploeg steigerbouwers zorgt voor (de)montage van het materiaal.

Stellen

Het stelwerk vormt de basis voor het metselwerk. Hiermee kan metselwerk goed loodrecht en horizontaal worden uitgevoerd. Tussen de metselprofielen worden metselkoorden gespannen als referentie. Stelwerk is een precisiewerk dat door specialisten wordt uitgevoerd.

Voegen

Goed voegwerk is van belang voor het metselwerk en zorgt voor de uitstraling van een gevel en zorgt daarnaast voor het ‘ademen’ en afvoeren van water. Bij SVL Metselwerken kun je nagenoeg voor alle soorten voegafwerking terecht.

Isoleren

Het isoleren dus verduurzamen van een woning, is niet meer weg te denken in deze tijd. Tussen de binnen- en buitenschil van een woning wordt een goede isolatie aangebracht die voldoet aan de keurmerken voor Duurzaam Bouwen.